Ny brygga med y-bommar +förtöjningstips

Vår nya brygga, bredare, fler platser och nu med y-bommar.

Vi har fått en ny brygga på Reimersholme. De som promenerat förbi har säkert fått gnugga sig i ögonen, och tänkt att det nog är för bra för att vara sant. Nu har vi y-bommar och bojar är ett minne blott. Att lägga till sin båt och förtöja den kommer av många upplevas som enklare, och lättare, särskilt när man kanske är ensam och har ångest över att kanske komma in snett. Båtlivet blir på många sätt enklare och säkrare. Bryggan är dessutom betydligt bredare, så nu kan du lättare mötas utan att behöva vara nervös för att trilla i. Bryggan kommer att rymma fler platser, så det här kan också bli en glad nyhet för dig som står i kö. Vår hamnkapten Stefan är ansvarig för kölistan och kommer givetvis att gå igenom den, för att fördela platserna.
OBS: Du kan redan nu gå ut på bryggan med din nyckel, men när du ska gå tillbaka till land, så kan det vara så att din nyckel inte passar låset. Få då inte panik. Till vänster om låset finns en liten öppning som gör att du kan låsa upp från utsidan, genom att stoppa igenom handen och helt enkelt låsa upp den vägen. Lite trixigt men det går. Det här är bara tillfälligt, så det kommer givetvis att åtgärdas.
Stort grattis till dig, som är medlem i Reimers Båtsällskap, en ny brygga är född.

Så här ser nu en plats ut på bryggan. Du kommer att förtöja med två tampar i aktern och två i fören. Kanske dags att du ser över dina tampar och din utrustning inför säsongen redan nu?
Så här ser bryggan ut mot öst. Den är bred och härlig och här kan man passera varandra på ett säkert sätt, även om man bär en kylväska med gotti-gotti-saker i.

Så här kan du förtöja vid dina y-bommar:

Så här kan du förtöja vid y-bommarna.

”Du behöver nu fyra förtöjningar, gärna med gummifjädrar i aktern, den långa tampen ut mot bojen blir ett minne blott”
– Glöm inte att fixa till sjösättningen i maj!
För du vet väl hur du alltid ska förtöja?
– Ja, alltid för storm!

Du gillar kanske också...